måndag 21 februari 2011

Tekaka med kardemumma


Som alltid när man bakar med kanel eller kardemumma sprids en härlig doft i köket!!Det behöver inte vara svårare än såhär..

ingredienser;
4 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kardemumma
150 g smör
2 dl filmjölk
1 ägg
pärlsocker

1.Sätt ugnen på 175°c.Blanda mjöl,socker,bakpulver och kardemumma i en matberedare eller för hand.
2.Skär matfettet i mindre bitar och finfördela det i mjölblandningen.Vispa samman filmjölk och ägg.Rör sedan snabbt ihop hela smeten.
3.Smöra och bröa en kransform.Häll i smeten och strö pärlsocker över.
4.Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 30min.
5.Låt kakan vara kvar en stund i formen innan den stjälps upp.

2 kommentarer:

  1. Vad god kakan ser ut, min svärmor brukar baka något liknande, och jag kan nästan känna den goda doften av kakan bara av att titta på din bild!

    SvaraRadera