måndag 7 februari 2011

Bullar med vit choklad


Dessa bullar fyllde jag med vit choklad,det har jag aldrig testat innan,men de blev goda att mumsa på!Så detta få bli mitt bidrag till månadens sötsak

ingredienser;
5 dl standarmjölk
100 g smör
50 g jäst
½ tsk salt
1½ dl strösocker
1 tsk kardemumma
1 ägg
14-15 dl vetemjöl
1-2 ägg till pensling
pärlsocker

fyllning;
1½ vit choklad kaka(riven)
smör
socker

1.Värm mjölken till 37°.Skär smöret i små tärningar och lägg i mjölken tills det har löst sig.Smula jästen i en rymlig bunke och tillsätt smörmjölken,salt,socker,kardemumma,ägget och det mesta av mjölet.
2.Arbeta degen tills den blir blank och smidig,för hand eller med maskin.Tillsätt lite mer av mjölet under processen.När degen släpper kanterna är den färdig.
3.Låt degen jäsa under handduk i ca 30 minuter.Blanda smör och socker,riv den vita chokladen.
4.Sätt ugnen på 250°.Knåda degen lite på bakbordet.Ta sedan en fjärdedel av degen åt gången och kavla ut den tunt.Bred ut fyllningen med en smörkniv över degen.Strö sedan den rivna chokladen ovanpå.
5.Rulla ihop degen till en rulle och skär den i ca 2½ centimeter stora bitar,lägg dem i bullformar.Låt jäsa på plåt under handduk i ca 30-40 minuter.
6.Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över.Ställ i ugnen och grädda i 8-10 minuter.När bullarna kommit ut häll lite riven choklad på.Låt bullarna kallna.

3 kommentarer:

  1. Låter gott! Bra bidrag, måste också komma på något ;-)

    SvaraRadera
  2. Mmmm mums! :) :)

    (psst, du har väl inte missat att man kan vinna en söt liten grytvante?
    http://themuffinbaker.blogspot.com/2011/02/betty-crocker-en-liten-tavling.html )

    SvaraRadera