torsdag 14 april 2011

glaserad sockerkaka


Sockerkaka är bode gott och enkelt att vispa ihop om man har lite bråttom,och hemmagjord är mycket bättre än köpt!!!Här har jag piffat till den lite med glasyr och strössel!!!

2 st ägg
2 dl socker
75 g smör
1,5 dl vatten
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

glasyr

3 dl florsocker
4 tsk vatten
1 dl strössel

1.Sätt ugnen på 200°.Smörj och bröa en form.
2.Vispa ägg och socker pösigt.
3.Smält smöret o häll i vattnet i grytan och låtblandningen koka upp.
4.Blanda de torra ingredienserna för sig.Rör i det kokande vatten-smörblandningen och de torra ingredienserna i äggblandningen.
5.Grädda nedersta falsen i ca 30 minuter.
6.Blanda samman ingredienserna till glasyren och häll på den när kakan svalnat och strö lite strössel på.Låt stå kallt tills glasyren stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar