fredag 4 mars 2011

Snabbkrans

Denna krans med kakfyllning och russin är en gammal familjefavorit som funnits med länge.Går ganska snabbt att göra!!

ingredienser,
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 dl socker
100 g smör
1½ ägg
2 dl mjölk

fyllning
1 påse kakfyllning ca 50g
1 dl russin

garnering,
½ägg
pärlsocker

1.Sätt ugnen på 225°c,blanda mjöl,bakpulver och socker i en matberedare.Tillsätt matfettet,skuret i mindre bitar.
2.Vispa upp 2 ägg i en liten skål.Spara ägg motsvarande ca ½ ägg till pensling.
3.Häll ca 1½ ägg  i mjölblandningen och tillsätt mjölken.Arbeta snabbt ihop till en deg.
4.Rör i kakfyllningen och russin i smeten.Använd pulsknappen på matberedaren.
5.Klicka ut smeten till en krans på en bakpappersklädd plåt.
6.Pensla kransen med det resterande ägget.Strö över pärlsocker.
7.Grädda kransen mitt i ugnen ca 15 min.Låt kransen svalna något innan den serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar