torsdag 27 januari 2011

Falsk Toscakaka



Detta är en enkel och söt kaka som passar gott till kaffet.Choklad och kokos kan det bli bättre!

Chokladkaka;
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smör

Toscasmet;
75 g smör
2 dl strösocker
1½ dl grädde
1 dl ljus sirap
200g riven kokos

1.Vispa ägg och socker poröst.Blanda i alla övriga ingredienser och sist det smälta smöret.
2.Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna.Grädda i 12-15 minuter mitt i ugnen,200°
3.Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull.Koka upp under omrörning.
4.Ta ut kakan.Bred toscasmeten över kakan och grädda sedan ytterligare 10 minuter.Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.

Det blir bäst om man väntar lite innan man lägger på toscasmeten på den varma kakan,då blir det ett jämt lager.

2 kommentarer: